27 Temmuz 2024 Cumartesi

Ayılar, Eşekler, Domuzlar, Köpekler

 

“Doğrusu, biz insanı en güzel bir biçimde yarattık. Sonra aşağıların aşağısına çevirdik” (Tîn 4-5).

 

En güzel şekilde yaratılan insan, yaratılışına uygun davranmadığında iş tersine dönüyor ve aşağıların aşağısına düşerek  hayvanlardan daha aşağı bir varlık olup çıkıyor. Târih boyunca en güzel şekilde yaratılmış oluşunu koruyan insan sayısı çok az olmuştu ve insanlar genelde şeytanın, nefislerinin ve tâğutların etkisiyle aşağıların aşağısına çevrilmişler ve hayvanlardan daha alçak bir seviyeye düşmüşlerdir. Bu-bağlamda, en güzel yaratılışını Allah’ın emir ve yasakları doğrultusunda koruyamayanlar târih boyunca en çok da ayı, eşek, domuz ve köpeğe benzemişlerdir. 

 

Ayı, yıka-döke yaşamanın ve çok uzun süre uyumanın; eşek, hiç îtirâz etmeden çalışmanın ve bir ses yükselttiğinde ise çirkin bir ses çıkarmanın; domuz, hiç-bir şeyi ayırt etmeden yiyip-içmenin, tüketmenin, yiyip-içmekte ve cinsellikte sınır tanımamanın, üstelik pislik içinde yaşamanın; köpekler ise karın tokluğuna bir menfaat için ölümüne itaat etmenin timsâlleridir. Buna göre ayılar, eşekler, domuzlar ve köpekler, uykunun, çalışmanın, yeme-içmenin ve itaatin en uç göstergeleridir. Târih boyunca insanlar bu uç durumlara göre hareket etmişler ve üstelik bunu iyi ve üstün bir şey olarak görmüşlerdir-görmektedirler.   

 

Târih boyunca yüce bir düşünceden, inançtan, dâvâdan, amaçtan, hedeften yoksun olan insanlar için ayı gibi uyumak, eşek gibi çalışmak, domuz gibi yiyip-içmek ve köpek gibi itaat etmek normâl ve olması gereken olarak görülmüştür. Bu nedenle özellikle modern insan ayı gibi uyuyup, eşek gibi çalışıp, domuz gibi yiyip-içip, köpek gibi itaat etmeyi benimseyerek ve özümseyerek bir hayvan durumuna düşmüş ve böylelikle âyet tezâhür etmiştir.

 

Seküler modern sisteme göre insan; “eşek gibi çalışıp, köpek gibi itaat edip, domuz gibi yemek için” yaratılmıştır. Bunun üstüne boş zamanlarında da ayı gibi uyuyabiliyorsa ne mutlu ona!. Çünkü insanın, şeytan, nefs ve tâğutlar tarafından tüm zamanlarda ama özellikle modern zamanda, aklı, mantığı, zihni, rûhu ve kâlbi blôke edilmiş, Allah, âhiret, gayb, vahiy, peygamber, din ve inanç ile ilişkisi kesilmiş ve sâdece hayvâniyeti öne çıkarılmıştır. Bundan dolayı insan için en iyi yaşam-şeklinin ayı gibi uyunan, eşek gibi, çalışılan, domuz gibi yiyip-içilen ve köpek gibi itaat edilen bir hayat olduğu düşünülmektedir. Artık insanlar böyle bir yaşam-şeklini övmekte ve bunu hedeflemektedirler. İnsanların hak-hakîkat, adâlet-ahlâk, inanç- mâneviyat ve âhiret vs. gibi düşünceleri yok olmuştur ve kendilerine bunlar hatırlatıldığında umursamaz bir tavır takınmaktadırlar. İnsanın ne hâle düştüğüne-düşürüldüğüne bakar mısınız?.  

 

İnsanların çoğu, ayı gibi uyuyan, domuz gibi yiyen, eşek gibi çalışan ve köpek gibi itaat eden “beşer”ler hâline geldikleri için ve bunu benimsediklerinden dolayı, ayı gibi uyuyabilecekleri, eşek gibi çalışabilecekleri, domuz gibi tüketebilecekleri ve köpek gibi itaat edebilecekleri işler aramakta ve bu işlerin hayâlini kurmaktadırlar. Fakat bu, “hayvan gibi yaşama isteği”nden başkası değildir.

 

Ayı dediğin, sevimli bir görünüme sâhip olan panda da olsa ayıdır. Eşekler ise ikiye ayrılır; 1- “Normâl semer” vurulmuş eşekler, 2-“Altın semer” vurulmuş eşekler. Bunların ikisi de eşektir. Bir de “kitap yüklenmiş eşekler” vardır ki bunlar kitapların sâdece hamallığını yapmaktadırlar. Tabi diğer yanda da “Kitab’ı yüklenmeyen eşekler” vardır. Domuzun yabanisi de evcili de domuzdur ve her ikisi de haramdır. Allah’ın domuzu haram etmesinin nedeni, insanların domuzluğa çok meyilli olmasından dolayıdır. Çünkü haz-merkezli yaşamayı (hayvanlık) seçenlerin en iyi arkadaşı, yine bir hayvan olan “domuz” olacaktır. Bâzıları içki sofrasında domuz eti yememeyi “dindarlık” zannede-dursun, seküler sistem, modern dünyâdan domuz gibi yararlanmayanları deli ve sapık olarak îlân ediyor. Bu yüzden modern Dünyâ’da domuzluğu (tüketim) en üst seviyede gerçekleştiren kişiler, “en üstün kişiler” olarak kabûl edilir. Köpeklerse, nerede ulursa ulusunlar, yine de köpektirler. Modern insan, ya kendisi it ve köpek durumuna gelmiştir, yada bir iti ve köpeği tâkip eder hâle gelmiştir.

 

Modernizm ile birlikte Allah’tan, âhiretten, gaybtan, vahiyden, Kur’ân’dan, Sünnet’ten yâni İslâm’dan kopan insanlara sunulan şey, “domuz gibi yiyip-içip çiftleşmek” ve “ayı gibi uyumak” olmuştur. Tabi bunun da bedeli “eşek gibi çalışıp”, hiç îtirâz etmeden “köpek gibi itaat etmek”tir.

 

“Gerçek şu ki, biz emânetleri göklere, yere ve dağlara sunduk da onlar bunu yüklenmekten kaçındılar ve ondan korkuya kapıldılar; sonunda onu insan yüklendi. Ne var ki o da zâlim ve câhil biri olup çıktı” (Ahzâb 72).

 

En doğrusunu sâdece Allah bilir.

 

Hârûn Görmüş

Temmuz 2024

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder