22 Mayıs 2020 Cuma

Uzun Yazı





“Nûn!. Kaleme ve satır-satır yazdıklarına andolsun!” (Kalem 1).

...






































Evet; işte böyle..

Kusura bakmayın yazı biraz uzun oldu, hakkınızı helâl edin. Hakkın-hakîkatin, adâletin-eşitliğin ve İslâm’ın-tevhidin hâkim olmadığı ve tam-aksine; küfrün-şirkin, adâletsizliğin-zulmün ve bâtılın hâkim olduğu bir Dünyâ’da acılarımızı ve dertlerimizi anlatmaya söz yetmiyor. O yüzden sözler bitmiyor ve yazılar da böyle “uzun” oluyor. Hem hâl-i pür melâlimize dermân bulamadığımızdan hem de mâsum ve mazlumların feryât ve figânları ayyuka çıkmış olduğundan dolayı, dertlerimizden bahseden yazılar uzun oluyor. Kısa sözle derdini anlatabilmek ise ayrı bir ustalıktır.

Tüm bu anlatılanlar karşısında müslümanlar bir-an önce akıllarını başlarına alıp ellerinden gelen gayreti göstererek hakkı-hakîkati, adâleti-eşitliği ikâme etmek yâni “İslâm’ı Dünyâ’ya hâkim kılmak” için çalışmaya başlamalıdırlar. Çünkü hem başka bir yol yoktur hem de kaybedecek zaman da yoktur. Zîrâ insanlık uçurumun kıyısına sürüklenmiş ve düşmek üzeredir. Ne yazık ki bu durumun ortaya çıkmasında bizim de dahlimiz vardır.

Ne diyelim; Allah bizi affeylesin, bize hakkı ve hakîkati ikâme etme ve bâtılı bertarâf edip İslâm’ı hayâta hâkim kılma dirâyeti versin. Sonumuzu hayr eylesin..

En doğrusunu sâdece Allah bilir.

Hârûn Görmüş
Ekim 2019



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder